Strøm

Betal regningene i tide

Det er viktig at du betaler dine regninger til forfall. Skal du ikke gjøre noe annet er det viktig at du i hvert fall gjør dette. Bruk tiden din fornuftig og gjør det du mener er det beste for deg, men det vil alltid være å betale regninger i tide. Betaler du ikke regninger i tide vil det skape høyere kostnader for deg og store utfordringer over tid. Ikke tenk på alt det andre som kan komme i spill også, men se kun på det som du kjøper eller bruker. Det er jo slik at alle regningene våre er for noe. Du trenger noe og må betale for det. Slik er livet. Alt må betales for slik at vi kan komme i gang på best mulig måte.

Ubetalte regninger

Betaler du ikke regningene for bruken av strømmen din vil ikke strømleverandøren ha deg som kunde. Det er ganske lett å forstå. Hadde du eller jeg drevet en butikk og en person kom, tok med seg varer og gikk igjen uten å betale, ville vi nok også sakt til denne personen at de er uønsket og ikke trenger å komme tilbake.

På samme måte kan leverandøren av strøm heve avtalen mellom deg og leverandøren en viss tid etter at du ikke har betalt. Selv om en leverandør av strøm ikke vil ha deg fordi du ikke betaler regningene dine får du fortsatt strøm. Leverandører leverer deg som kunde til nettselskapet. Nettselskapet fortsetter å levere deg strøm slik at du har strøm i huset. Dette kalles leveringspliktig kraft. Har du kommet på dette nivået at du ikke lenger har en strømleverandør fordi leverandøren ikke lenger ønsker å ha et kundeforhold med deg vil strømprisen gå betraktelig opp. Nettselskapet som når gir den leveringspliktig strøm tar en høy pris, som du igjen må betale. Sammenlign priser og finn deg en billig strømleverandør.

Fare for liv, helse og ting

Er det fare for at liv, helse eller ting går tapt ved at du mister strømmen må stansingen av strømmen utsettes. Er det for eksempel veldig kaldt ute kan ikke nettselskapet ta strømmen. Det er viktig å huske på at du må si ifra til nettselskapet da nettselskapet ikke har en plikt til å undersøke dette for deg. NAV hjelper til med forskjellige ordninger for deg som sliter med å betale regningene dine. NAV kan sende melding til nettselskapet 4 uker før stengning om at de tar over regningen. Da blir ikke strømmen stengt.

Det er veldig mye bra som NAV driver med og det er mange bra støtteordninger i NAV. Trenger du hjelp så kan du få hjelp. Ønsker du hjelp så kan du også få det. Bruk tiden din fornuftig slik at du vet nøyaktig hva som er konsekvensen av et valg. Betaler du ikke regninger er konsekvensen inkasso og personlig konkurs. Det er situasjonen i mange andre sammenhenger også. Pass derfor på at du legger opp til et ryddig løp og ikke noe annet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *