Forbrukslån er et lån som du heller kan kalle et usikret lån fordi forbrukslån er et usikret lån. Det er litt rart å kalle et forbrukslån for et forbrukslån da det ikke er noe begrensning på lånet og at du kun kan bruke dette på forbruk. Du kan også bruke lånet på investeringer og du kan bruke lånet som egenkapital på huslån. Når det er sagt er det noen banker som sier at lånet ikke kan brukes på huslån. Når det sies er det litt usikkert om de faktisk kan begrense dette eller om dette er mer en måte å oppfordre deg.

Bruk kalkulator

Den største utfordringen med forbrukslån er å vite hvor mye penger du faktisk får, eller som du ikke får. Når du åpner en side for å søke kan du legge inn et beløp. I den sammenhengen vil siden gi det et forslag på et månedsbeløp som avhenger av hvilken rente som du har og hvilken rente som du faktisk får. Det kan være stor forskjell mellom den renten de forslår og den renten du får. Det kan også være stor forskjell mellom det beløpet som du får og det beløpet som du selv ønsket deg. Er du en som liker å holde styr på alt før du starter vil det være smart å ta en titt på forskjellige beløp og forskjellige renter. Renten som du får tilbud om kan varere fra ca. 8% til rundt 20%. Hva du klarer å få til avhenger av din økonomi.

Last derfor opp en side som kun er en kalkulator. Ikke finn sider som er lån, men en side som kun kalkulerer hvor mye du betaler hver måned. Siden må ha en oversikt over beløpet og en oversikt over rentesats. Du må kunne sette beløpet selv og du må kunne sette renten selv. På denne måten vil du velge et beløp som kan være fra 0 til 600 000 kroner. Når du har gjort dette kan du velge en rente på mellom 5% til 40%. Deretter vil du se hvor mye penger du betaler per måned eller trenger å betale per måned.

Sjekk din økonomi

Når du låner penger er det viktig at du har en økonomi som tåler det du søker om. Om du tar et søk og sjekker hvor mye du betaler for et lån i måneden vil du fort få et beløp. Si at det beløpet du får er på 100.000 kroner på et år og av dette betaler du 3.000 kroner per måned. Når du har dette beløpet kan du lett finne ut om du kan betale dette beløpet eller om du må få til et mindre beløp. Da har du et utgangspunkt og dette utgangspunktet kan du ta med din i evalueringen av hvor mye penger du bør si ja til og hvor mye du bør si nei til. Du kan aldri låne mer enn det du selv kan betale.

Last modified: februar 24, 2019

Author